Jačmeň, ako jedna z mnoho druhov pestovaných obilnín, sa používa pri výrobe škótskej a írskej whisky (jačmenný slad). Aj to je jeden z najpopulárnejšlch spôsobov využitia jačmeňa. Gladiátori verili, že im dáva silu, energiu, vitalitu a umožní vyhrať boj, preto patrili k základným zložkám ich stravy.
Tieto mladé jemné lístky obsahujú širokú škálu vitamínov (beta karotén, Bl, B2, B3, B6, E aj C, biotín, kyselinu listovú a cholín, taktiež aminokyseliny. Takmer 50% z hmotnosti mladého jačmeňa tvoria proteíny, ktoré sú veľmi dôležité pre správne fungovanie a stavbu nášho organizmu.
Blahodárne pôsobí na vitálnosť, posilňuje svaly, zlepšuje tráviaci a obehový systém, zaisťuje dobrú látkovú výmenu, chráni sliznice dýchacích ciest. Pozitívne vplýva nielen na našu dobrú fyzickú kondíciu, ale podporuje aj našu myseľ (najmä vhodný pre psychicky prepracovaných ľudí, a to aj mládež a študentov). Výrazne pôsobí pri zásadotvorbe, a tým pomáha udržaniu acidobázickej rovnováhy v tele. Vďaka obsahu serotonínu a tryptofánu (“hormóny štastia”), má pozitívny vplyv na našu náladu.
Zloženie:
– šfava z mladého jačmeňa, kyselina citrónová. Pasterizované.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.